BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

ADRIJANA ŠURAN / HDLU Istre u AMFITEATRU / ELEMENTI KRAJOLIKA, ISTRA

ADRIJANA ŠURAN:  ELEMENTI KRAJOLIKAISTRA
˝HDLU ISTRE U AMFITEATRU˝

Otvorenje izložbe: u srijedu 11.2.2015. u 19:00h / Hotel Amfiteatar, Amfiteatarska 6, Pula

Likovna djela predstavljaju motive iz prirodnog i urbanog prostora Istarskog poluotoka. Istarski ambijent inspirira me i potiče da stalno istražujem između simboličkog i figurativnog kroz impresije i espresije krajolika u kojem se krećem. U tehnici akrila na platnu, različiti tonaliteti nastaju prskanjem boja s kista. Na taj način razgrađujem svjetlost boje koja dopušta da promatračevo oko luta u mašti i osobnoj interpretaciji nijansi, pozadina i oblika umjetničkog djela. Tako se razvoj slikarskog izričaja može pratiti kroz niz godina likovnog stvaranja, slika koje su nastale u okviru ranijih brojnih ciklusa.  (iz teksta Adrijane Šuran)

Ulaz slobodan.
Izložbu možete pogledati svakodnevno: od 07:00 – 22:00 

Adrijana Šuran rođena je u Puli 13. ožujka 1977. godine. Nakon osnovne škole, 1991. godine upisuje školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, gdje 1995. godine maturira grafički dizajn u klasi prof. Ivana Obrovca. Iste godine upisuje Filozofski fakultet u Rijeci, smjer likovne umjetnosti. 2004. godine diplomira slikarstvo u klasi prof. Marijana Pongraca i povijest umjetnosti kod. dr. sc. Julije Lozzi-Barković. Autorica je do sada  ostvarila tridesetijednu samostalnu izložbu te preko dvijestotinjak skupnih izložbi. Redovito sudjeluje na ex-tempore, kao i drugim međunarodnim likovnim natječajima i manifestacijama na području Hrvatske, Slovenije i Italije, na kojima osvaja više nagrada.
Adrijana Šuran, Mate Balota 7, 52440 Poreč / mob. 091 788 89 28 / mail: adrijana.suran@pu-t.com.hr

Radovi su na prodaju – kontakt za medije i prodaju: HDLU Istre 098 46 47 41
Zahvale na suradnji: Hotel Amfiteatar, Amfiteatarska 6, Pula/ info@hotelamfiteatar.com  /  +385 52 375 600 /  www.hotelamfiteatar.com

HDLU Istre djeluje uz potporu: Grada Pule, Istarske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Turističke zajednice Pula, Fabrike d.o.o. i Are Electronic
Nosilac projekta: HDLU Istre, + 385 98 46 47 41, hdlu.istre@inet.hr,  www.hdluistre.hr

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.