BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

Čakić, Eros

Eros Čakić je rođen u Puli 1960. godine.
Na Školi primijenjenih umjetnosti u Puli maturirao je 1980.godine u klasi Ivana Obrovca, a diplomirao je 1985. na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji, (kiparstvo kod Gianfranca Tramontina, a slikarstvo povremeno pohađao kod Emilia Vedove).
Surađivao je i radio sa Edom Murtićem, Dušanom Džamonjom i Miroslavom Šutejom, kao i s mnogim drugim likovnim umjetnicima na raznim projektima u zemlji i inozemstvu.
Od 1985. do 2001. godine bavi se pedagoškim radom u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli kao voditelj kiparskog odjela i predavač dizajna.

 

Od 2001. do 2006. godine pročelnik je za kulturu u Gradu Puli, a nakon toga savjetnik za likovnu i galerijsku djelatnost.
Izlagao je na više od 200 kolektivnih izložbi te dvadesetak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu ( Venezia, Pariz, Sarajevo, Mostar, Koln, Trst, Munchen, više europskih gradova te Zagreb, Split, Rijeka, Labin, Koprivnica, Rovinj, Pula i više istarskih i dalmatinskih mjesta). Sudjelovao je u brojnim slikarskim i kiparskim kolonijama i simpozijima.

Autor je tridesetak javnih skulptura (spomenici i javne skulpture u HR, BiH, Italiji, Kanadi, Francuskoj i Njemačkoj..) i kipova-nagrada (Zlatna koza Festivala kazališta, Zlatna vrata filmskog festivala PFF-a, Zlatna arena PFF-a, županijska nagrada Istriana…).
Osim kiparstva, grafike i slikarstva djeluje na širem području kulture. Dobitnik je više nagrada i priznanja za umjetnički rad.
E-mail: eros.cakic@gmail.com
Web: http://www.binarnet.hr/artwork-eros-cakic/

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.