BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

Davor Kliman: Otisci


23.11.–10.12.2012.
Otvorenje 23.11.2012. u 19h
Galerija Luka

˝Izloženi radovi nastali su u proteklih godinu i pol dana od moje posljednje samostalne izložbe kao odraz mog rada za štafelajem, gdje su papir, platno i boja zamijenili materijale prethodnih godina, poput drvetai lima u mojim skulpturama i objektima ili digitalne slike mojih video radova. Napustivši prethodne motive memorijskih zapisa istarskih pejzaža, mora i stvari koje me okružuju, novi radovi pretocili su se u seriju gestualno-koloristicko jakih slika lišenih motiva. Uživajuci u samom procesu stvaranja, stvorio se niz od pedesetak novih slika ciji uži izbor publika upravo ima priliku vidjeti.˝

D. Kliman

Davor Kliman roden je u Puli 18.03.1966. Srednju školu primijenjenih umjetnosti i dizajna završio je u Puli. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, likovnu kulturu, odjel-kiparstvo u klasi prof. Žarka Violica. Od 1994. predaje kao profesor strucnih predmeta pri Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli ciji je sadašnji ravnatelj. Do sada je izlagao na cetrdeset skupnih izložbi u Puli, Rijeci, Splitu, Rovinju, Zagrebu, Milanu, Ljubljani, New Yorku…, i cetrnaest samostalnih izložbi. Sudjelovao je na tri kiparska simpozija: Vinkuran-Cave Romana 1996.,1997., Trieste-Trebiciano, Il Dialogo Delle Forme“ 1997. Javne skulpture: Banjole-Stotem (kamen), Medulin-Stotem za more (kamen), Trieste-Stotem za Lindu (kamen,drvo). Pored skulpture bavi se videom, slikarstvom, grafikom i scenografijom. Clan je HDLU Istre od 1995. i njegov predsjednik od 2002.-2005. godine.

Izložba je realizirana uz financijsku pomoć Grada Pule – Citta di Pola

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.