BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

DIJETE U GALERIJI: MAČKOVJEK, IVA MILAKOVIĆ

 

“Mačkovjek”je ime serije radionica i susreta prilagođenih dječjem uzrastu u sklopu samostalne izložbe “Metamorphosis” vizualne umjetnice Ive Milaković . Osim što se djeca na zabavan način upoznaju s konceptom multimedijalne izložbe, omogućen im je neposredan susret i razgovor s autoricom.  Uz to, ˝Mačkovjek˝  je interaktivna radionica kojom se djeca kroz igru, priču, razgovor i praktičan rad upoznaju s likovnošću i osnovama ilustracije.

Značaj projekta:
Značaj projekta ‘Dijete u galeriji’ je u sustavnoj praksi komunikacije i umrežavanja osnovnih škola i likovnih galerija. Odvija se u sklopu MARTE – edukativne platforme HDLU Istre za poticaj umjetničkog razvoja mladih.
Namjera, što je ujedno i dužnost Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, je aktivno sudjelovati u formiranju opće društvene svijesti o značaju suvremene umjetnosti i njenom razumijevanju kao sastavnog dijela svakodnevice suvremenog društva.
Edukacijom djece i mladih kroz direktno upoznavanje s djelima suvremene umjetnosti HDLUI  doprinosi i potiče razvitak mašte i lateralnog razmišljanja, podiže svijest o vrijednosti nematerijalnih dobara, razvija kreativnost i potrebu smislenog i osviještenog korištenja vremena. Također, kroz dječja iskustva proširuje zanimanje za umjetnost na cijelu obitelj, čime destigmatizira odlazak u galeriju kod odraslih i razvija naviku i potrebu za spontanim odlaskom cijele obitelji na izložbe.  

 

Aktivnosti:
tijekom Monte Librića – 25. , 28. i 29. travnja – po dvije radionice na dan – za dobne skupine starije djece predškolskog uzrasta te niže razrede osnovne škole
Susreti s autoricom za vrijeme trajanja izložbe (11. – 30. travnja) za niže razrede osnovne škole – u direktnom dogovoru s osnovnim školama grada Pule

 

Dodatne informacije:
Dorina Vlakančić, voditeljica programske djelatnosti: 098 46 47 41
Iva Milaković, autorica, 095 817 1624

 

 

 

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.