BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

SURADNJA HDLU Istre I Doma za odrasle osobe VILA MARIA: Izložba VILE I VILENJACI

HDLU Istre i Vila Maria:  ˝VILE I VILENJACI˝
Galerija Mul,
Istarska 30, Pula
Otvorenje izložbe u srijedu 11.6.14. u 12h

HDLU Istre i Dom za odrasle osobe Vila Maria predstavljaju radove realizirane na likovno-kreativnim radionicama tijekom 2013. godine, za korisnike Doma za odrasle osobe Vila Maria i učenike osnovnih škola u Puli i Istri. Učenici osnovnih škola i štićenici Doma sudjelovali su na likovnim radionicama na temu različitih motiva i tehnika (portret- crtež olovkom; portret- slikanje na platnu; grafika- tehnika monotipije; keramika- oblikovanje i biskvitno pečenje gline; keramika- oblikovanje i glazurno pečenje gline; te slikanje na svili). Voditeljice radionica bile su Korana Lukić Šuran i Roberta Weissman Nagy, članice HDLU Istre.

Projekt „Školarci slikom do Vile Marije“ započeo je kao akcija 2007. godine, a 2011. godine prerasta u projekt pod pokroviteljstvom Istarske županije. Održavaju se dva susreta godišnje: povodom Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja) i Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. listopada). Gotovo sve pulske osnovne škole redovito sudjeluju u projektu. Projekt je postao sastavni dio Godišnjeg programa škola. Tijekom 2012. uključene su i srednje škole Grada Pule. Odaziv škola bio je odličan.  Tijekom 2013. godine projekt se proširio na neke osnovne škole izvan Grada Pule održavanjem likovno-kreativnih radionica u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika Istre.Projekt je značajan vid organiziranog provođenja slobodnog vremena, a u skladu s sposobnostima i interesima korisnika. Na ovaj način učenici se upoznaju s psihički bolesnim osobama, njihovim životom u Domu, bolje razumiju njihove potrebe te tako razvijaju socijalnu osjetljivost prema osobama s posebnim potrebama. Zajedničkim druženjem uklanjaju se predrasude, uspostavljaju i održavaju socijalni odnosi.

Izložba ostaje otvorena do 21.06.2014.

 

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.