BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

Herbut, Melanka

Melanka Herbut, rodena 1950. u Zablju, zavrsila je skolu za strojarskog tehnicara, a 1968. seli u Njemacku gdje radi u socijalnoj sluzbi. Od 1983. intenzivno je umjetnicki angazirana, a od 1992. bavi se iskljucivo umjetnoscu.Zavrsava Umjetnicku akademiju u N=FCrtingenu, tehniku slikanja i crtanja kod Christine Reinhart u Stuttgartu, slikanje ikona kod Miroljuba Pavlovica u Novigradu u Istri, restauracije originalnog nazaretskog kriznog puta kod Urlicha Bartscha u Wernau; Hortus niger seminar kod prof. Hermann Kremismayra u Becu i sl.

Od 2000. do danas dobila je brojne internacionalne nagrade u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Njemackoj, izlagala svoja djela samostalno, sa drugim slikarima, sudjelovala na sajmovima u zemlji, Evropi i Americi. Clanica je WFCrtenberskog udruzenja umjetnika u Stuttgartu “Syrlin”, umjetnickog drustva u e.V.International Stuttgart, Hrvatskog drustva likovnih umjetnika Istre (HDLUI).

Slika u svim poznatim tehnikama, izmedu ostalog vrsna je strucnjakinja za restauriranje i pozlacivanje ikona i starog namjestaja, bavi se takoder umjetnickom fotografijom i stvara djela kako bi hendikepirani, narocito slijepi mogu dodirom dozivjeti njeno videnje svijeta i umjetnosti.

Zivi i radi u Altenrietu kod Stuttgarta u Njemackoj i u Radmanima, nedaleko od Poreca, u Hrvatskoj.

 

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.