BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

IVA KOSTRENČIĆ: ArMOR

11.10.-20.10.2013.
Otvorenje 11.10.2013. u 19h
Galerija Luka, Istarska 30
Organizacija: MMC LUKA i HDLU Istre
Udruge MMC LUKA i HDLU Istre predstavljaju projekt ArMOR mlade pulske modne dizajnerice Ive Kostrenčić. Izložba uključuje fotografije SofijeSilvie.
Na samostalnoj izložbi dizajnerice predstavljena je njena diplomska kolekcija ArMOR. Kolekcija nastaje kao rezultat sinteze iskustva, stečenog znanja, doživljaja mjesta i emotivnih stanja, koje je Iva proživjela u protekloj godini i koji su utjecali na odabir estetike u kojoj traži utjehu, sigurnost i inspiraciju. Kolekcija je susret dviju različitih, vrlo striktnih struktura – vojne uniforme i klasičnog odijela koje prožima ženstvenom nježnošću i senzualnošću, te stvara odijela putnika sanjara.
ArMOR – ljubav i štit – su naoružanje koje je omogućilo Ivi da dođe na svoje odredište, koje je istovremeno njena polazišna točka.
Tako da ArMOR u sebi nosi simboliku mnogih putovanja, onu fizičkih premještanja iz mjesta u mjesto koja su ispunila Ivin život u proteklih nekoliko godina, put koji je prešla kako bi stekla znanje i iskustvo koji su omogućili stvaranje ove kolekcije, puta koji je tek pred njom i na koji kreće odjevena u svoja nova odijela, i za sve one iz mlađe generacije koji tek kreću na svoja putovanja, pokazatelj je velikog puta koji je moguće preći u tri godine ozbiljnog studiranja, rada i  predanosti i služi im kao inspiracija.
Na izložbi će biti izložena kolekcija, skice, ilustracije i fotografije kolekcije. (Silvia Potočki Smiljanić, kurator izložbe)

 

Izložba ostaje otvorena do 20.10.2013.

 

IVA KOSTRENČIĆ rođena je 1991. godine u Puli. Završila je Gimnaziju Pula, te je 2013. godine diplomirala modni dizajn na Università IUAV di Venezia u Italiji. 2012.-2013. bila je na šestomjesečnoj praksi u Londonu u studiu Yang Li. Kao dio tima studija Yang Li, radila je na Fashion Weeku u Parizu dva puta, u showroomu studija, u rujnu 2012., te u showroomu i na modnoj reviji, u veljači 2013.

 

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.