BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

Marko Tadić: Imagine a Moving Image

30.11-11.12.2012.
Otvorenje: petak, 30.11. u 19 h
Galerija Anex

“Imagine a Moving Image – Zamišljanje pokretne slike, novi je projekt Marka Tadića koji okuplja serije crteža i kolaža, te video animaciju, fragmente koji strukturiraju specifičan prostor izložbe. Razvija se oko načina filmskog mišljenja, zamišljanja kinematičkog aparata, sklopa ideologije i tehnike produkcije i reprodukcije pokretnih slika, sastavlja se oko elemenata kamere i projekcije/projektora, formalno jasnih elemenata, crteža, kolaža, kvadrata prostora, geometrijskog okvira i kadriranih prizora. Osim što pretpostavlja fragmentiranje zbilje, montaža i kolaž ogoljavaju umjetnički postupak, opisuju i na vidjelo stavljaju faze konstitucije djela. Ideja putovanja već nekoliko godina jedno je od središnjih mjesta radova Marka Tadića, krećući se od suvenira, razglednica, kartografije – imaginarnih zemljovida, zaboravljenih ili zamišljenih prizora, narativa traveloguea – u animiranim filmovima, crtežima, kolažima, prostorima zamišljenih, mogućih i nemogućih putovanja različitim mogućim i nemogućim mjestima. Novom izložbi u Puli, Marko Tadić predstavlja nam imaginarno putovanje prostorom konstrukcije, poetike i estetike kinematografa, kao i način na koji se konstruira fikcija; upućuje na projekciju kao događaj i mjesto projekcije kao referencijalni prostor.” (Branka Benčić, kustosica izložbe)

Marko Tadić rođen 1979. g. u Sisku, završio je „Accademia di Belle Arti“ u Firenzi. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada (MSU/T-HT, Radoslav Putar, Salon mladih Zagreb, Salon mladih Sisak…). Boravio je na rezidencijalnim programima u New Yorku, Beču i Santa Monici te sudjelovao na radionicama u Malmou i Frankfurtu. Živi i radi u Zagrebu.

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.