BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

MILAN MARIN / PET DANA

za web

Samostalna izložba Milana Marina u organizaciji HDLU Istre
PET DANA

2.10 – 19.10.2015. / Galerija Luka, Istarska 30, Pula  / Otvorenje 2.10. u 19h

˝… PET DANA
Koliko voliš mamu?

Pet dana

Koliko voliš tatu?

Pet dana

Koliko voliš baku?

Pet dana

Koliko voliš tetu?

Pet dana              Dorotea Konjevoda  (3 godine)

 

… U suvremenom svijetu u kojem dominira slika kao osnovni nosilac informacije, čulo vida je postalo najvažniji čulni organ u percepciji stvarnosti. U epistemološkom smislu prema riječima Jaya Martina naš svijet je postao «okocentričan».
Iznimno dinamičan tehnokratski razvoj sredstava informiranja omogućio je sveprisutnost slike kao nositelja fabricirane ideje, poruke, želje, namjere itd., a njen fantastični prijenos suvremenim medijima, stvorio je gotovo savršene uvjete za kontrolu elite nad pukom. Potrošačko društvo koje uvijek pokazuje živost prema svemu što posredno ili neposredno donosi profit, prepoznalo je osmijeh kao nevjerojatan potencijal i u razvoju konzumerizma.
U našem svijetu osmijeh susrećemo svakodnevno i to u bezbrojnim varijantama. «Kupujte s osmjehom»
Reklamni spotovi kao i djelatnici trgovačkih lanaca nude nam robu u najmanju ruku upitne kvalitete ali redovito uz očaravajući osmijeh. Razvojem medija stvorena je «kultura osmijeha». Komuniciramo šaljući sličice sa osmijehom. Ove ikonice (takozvani emoticoni J) postale su permanentni dio razgovora na društvenim mrežama. Perfidnom metodom intenzivnih informacija u nastalom raju bezumnog empirizma s uvijek prisutnom dozom indoktrinizacije i komercijalizacija osmijeha dostigla je svoj vrhunac…˝ (iz teksta Milana Marina)

Milan Marin rođen je 18.06.1955. godine u Bosanskom Novom (BiH). Osnovnu školu i Tehničku školu smjera arhitekture i građevinarstva završio je u Banja Luci. Diplomirao je Povijest umjetnosti na odsjeku Filozofskog fakulteta u Ljubljani. Sudjelovao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama  u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Italiji, Švedskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Rumunjskoj, Bosni i Hercegovini i dr. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, te živi i radi u Umagu. Višestruko nagrađivan sa pedesetak međunarodnih nagrada i priznanja. Određeni broj radova  nalazi se u  privatnim i javnim zbirkama (zbirka grada Grožnjana, fundus galerije Fonticus, fundus Obalne galerije Piran, fundus galerije Milotić, zbirka grada Umaga, Vodnjana, Talijanske unije Pule, Buja, Sečovlja, Kastva, Rijeke, Frankfurt an Main,  Novigrada, Novi Grad (BiH), Bosanska Gradiška (BiH). Osim toga, i dvije se javne skulpture nalaze u Umagu.

Zahvale na suradnji: Milan Marin, Tina Širec Džodan, Kristijan Jerković

Izložba je realizirana sredstvima i uz potporu: Grada Pule, Istarske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Fabrike d.o.o. i Are Electronic
Nosilac projekta: HDLU Istre, hdlu.istre@inet.hr,  www.hdluistre.hr

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.