BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

Orlić, Marina

Marina Orlić je rođena 1958. u Puli. Kao samostalna umjetnica bavi se keramikom, skulpturom i slikarstvom. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre (HDLUI) i Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnost Hrvatske (ULUPUH).

 

Izradila je nekoliko javnih radova u Medulinu, Pomeru, Puli( Hrvatska) i Mostaru ( Bosna i Hercegovina). Njeni radovi nalaze se u nekoliko javnih i privatnih zbirki umjetnina, a neki su zastupljeni u knjigama: Suvremena keramika u Hrvatskoj i Povijest moderne keramike u Hrvatskoj ( autorice prof. M. Baričević, II prošireno izdanje Školske knjige, Zagreb 1996.).
Povremeno radi kao stručna suradnica na restauracijama zidnih slika na nekim spomenicima kulture u Istri. Članica je i suosnivačica nekoliko neprofitnih organizacija u kulturi. Organizira i vodi keramičke radionice za djecu i osobe s posebnim potrebama. Kao članica Kratera –centra za oblikovanje keramike, u partnerstvu sa Školom primjenjenih umjetnosti i dizajna u Puli organizira i vodi keramičke radionice za učenike Kiparskog odjela.

 

Adresa: Preradovićeva 18, 52100 Pula, Hrvatska
Tel: 052/222 278
Mob: 095/390 1111
Email: orlic.marina@gmail.com

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.