BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

Promocija monografije i izložba radova Predraga Spasojevića

14.06.-24.06.2013
Promocija monografije i otvorenje izložbe 14.06.2013. u 20h
Galerija Luka, Galerija Mul

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre 2008. godine u suradnji s tvrtkom Medit d.o.o. iz Pule započeo je rad na izdavanju monografije nažalost prerano preminulog istaknutog istarskog umjetnika i dizajnera Predraga Spasojevića, koji je svojim djelom obilježio istarsku i hrvatsku dizajnersku scenu u proteklim desetljećima. Autor monografije je povjesničarka umjetnosti Jerica Ziherl.

Nakon uspješnih izdanja likovnih monografija Karla Paliske, Fulvia Juričića, Roberta Paulette, Bojana Šumonje i Đanina Božića, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre ovim izdanjem nastavlja s projektom izdanja monografija istaknutih istarskih umjetnika, članova HDLU Istre.

U svom dugogodišnjem stvaralaštvu, Predrag je ostavio duboki trag u gotovo svim domenama grafičko-dizajnerske djelatnosti. Brojne kulturne manifestacije, festivali, turističke zajednice, agencije, privatne i društvene firme, ustanove, nezavisne produkcije, filmovi, kazališta… brendirani su njegovim prepoznatljivim dizajnerskim rukopisom. Veliki broj ostvarenja uvrštenih u monografiju, kao i prije, i danas su aktualna, provokativna i nadahnjujuća te nadilaze određeni kulturni i društveni trenutak.

«P.S. PREDRAG SPASOJEVIĆ» bogato je opremljena monografija o našem istaknutom grafičkom dizajneru i likovnom umjetniku, na kojoj je rad započeo sam autor još za života. Obima je 270 stranica, formata 30 x 30 cm. Uz monografiju, bit će moguće pogledati i prateću izložbu, s izborom djela iz njegovog bogatog opusa.

Izložba ostaje otvorena do 24.06.2013.

 

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.