BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

Radešić, Maja

 

Rođena u Puli, 1980.

Diplomirala 2006.godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, odsjek za likovnu kulturu, i specijalizirala grafiku.

Od 2006.počinje samostalno izlagati s ciklusom “Keyhole-1” kojim govori o početku trenda zavirivanja u tuđi prostor preko “Google earth” tražilice dostupne svima.

2008. godine samostalno izlaže u Londonu s ciklusom “A Sober Night” gdje, kroz slike na platnu instalira naslove iz dnevnih novina uz oslikane balzamirane životinje i i stvara efekt satiričnog osvrta na čin manipulacije.

2009. izlaže ciklusom “Shop till you drop”, i priča priče o stvarnim ženama i njihovom slobodnom vremenu kojeg koriste za shopping.

Uz izlaganja, od 2003 godine asistira i radi kostimografiju i scenografiju u kazalištu, od kojih je najvažnija suradnja s scenografom Leslie Traversom u Londonu.

2011. godine radi svoj prvi performans “Breastfeeding” kojim komentira izgubljenu funkciju ženskih grudiju kroz zloupotrebu estetske kirurgije. Na performansu mijesi tijesto kojeg kasnije oblikuje u oblik i broj grudiju djevojaka volonterki, te se kasnije tijesto samo povećava pečenjem.

Publika sudjeluje tako što jede ispečeni kruh u obliku grudiju.

Iste godine izlaže i kurira izložbu „Dislocation“ , koja kao temu ima pronalazak i percipiranje identiteta i korijena umjetnika koji borave ili su boravili izvan granica svoje države i time započeli novu percepciju svoje osobnosti. Na izložbi su sudjelovali hrvatski i međunarodni umjetnici.

maja.radesic@gmail.com
www.majarad.wix.com/mazard

 

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.