BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

Škalamera Novak, Sonja

Rođena je u Rijeci, a živi i radi na relaciji Rijeka – Mošćenička Draga – Raša. Završila je Gimnaziju u Rijeci. Diplomirala je 1997. godine na Odsjeku likovnih umjetnosti Pedagoškog fakulteta u Rijeci, smjer slikarstva, čime stiče stručni naziv profesor likovne kulture. Radi u osnovnoj školi od 1998.godine. Dobila je mnoga priznanja i nagrade kao mentor za promicanje dječjeg likovnog stvaralaštva. Radila je u srednjoj školi kao profesor likovne umjetnosti, a u Muzeju za modernu i suvremenu umjetnost u Rijeci kao stručno vodstvo za osnovne i srednje škole. Za Grad Labin vodi likovne radionice u okviru projekta “Labin zdravi grad”.

Radila je na osmišljavanju vizualnog identiteta – logotipa raznih organizacija i udruženja.

Daje poduke u likovnom radu, izrađuje murale u interijeru i eksterijeru, sudjeluje u restauracijama sakralnih objekata, a izrađuje i umjetnine po posebnim zahtjevima klijenata.

Bila je članica Likovne udruge “Karas” u Karlovcu, Udruge Sv. Mihovila u Matuljima, surađivala s Hrvatskim viteškim društvom “Eugen Kvaternik” i Katedrom čakavskog sabora u njihovim projektima. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre (HDLU Istre) od 2004. godine. Aktivno se bavi slikanjem, tehnikama akvarela i ulja, i izradom unikatnih dekorativnih predmeta.Imala je više samostalnih izložbi u Hrvatskoj i sudjelovala na brojnim skupnim izložbama, likovnim kolonijama i humanitarnim akcijama kao donator.

Njene slike i umjetnine nalaze se u privatnim zbirkama i poslovnim prostorima diljem Hrvatske i Evrope te Amerike i Australije.

Atelier:
Sonja Škalamera Novak
Majčevo 29 a
51 417 Mošćenička Draga
tel.     +385 51 737 579
mob. +385 98 653 745
sonja.mdraga@gmail.com

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.