BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

SLAVICA MARIN / MORFOLOGIJA MIJENA

30.1 – 3.3.2015.

Galerija Luka i Galerija MUL, Istarska 30, Pula

Otvorenje:  u petak 30.1 u 19 sati u okviru Noći muzeja 2015.

U petak, 30. siječnja 2015. u 19.00 h u Galeriji Luka i Galeriji MUL u Istarskoj 30, Pula održat će se otvorenje izložbe Slavice Marin – MORFOLOGIJA MIJENA.

˝…Radovi Slavice Marin direktan su produkt njenog modusa vivendi, integrirani u svaki dio svagdana i potpuna su suprotnost l’art pour l’ artu. Pri upoznavanju opusa ove autorice ne možemo se oteti dojmu da je jednostavno sve što stvara direktan produkt životnih preokupacija, misli, obaveza, užitaka, potreba i svega čime se bavi na dnevnoj bazi. Ona svaku radnju pretvara u umjetnički čin i svakom predmetu daje potencijalnu umjetničku vrijednost i kada se susretnemo s tim fenomenom čini nam se da bi tako trebalo biti uvijek i svugdje, nadajući se kako nam ˝ta vremena˝ tek dolaze te priželjkujući kako je Slavica Marin jedan od pionira i glasnika nadolazećeg doba.

Upravo zato je sretna okolnost što radovi Slavice Marin sudjeluju u Noći muzeja i što mogu brojnoj publici prenijeti poruku o važnosti stvaranja, mudrosti prenamjene i unošenja kreativnosti u svaki segment života. Pet cjelina čine izbor i postav radova za ovu priliku, a svi su radovi na granici barem dvaju medija te ih je besmisleno razgraničavati. Od cjelokupnog opusa četiri su skupine objekata u prostoru, dok je jedna skupina plošnog i slikarskog karaktera vezana za zidni postav. Kako je Slavica Marin majstorica ˝reciklaže˝ i prenamjene, ovim je radovima poveznica upravo u materijalu kojeg čine već rabljeni predmeti ili plodovi prirode, koji u svom novom ruhu, s novom funkcijom i značenjem, dobivaju posve novu dimenziju vrijednosti – dodanu, simboličku ili neku drugu vrijednost. Kako god, to je ona vrijednost zbog koje je nešto dragocjenije i oko koje se lome koplja diljem svijeta…˝ (iz teksta povjesničarke umjetnosti Tine Širec Džodan)

Izložba Slavice Marin bit će popraćena edukativno – kreativnim radionicama koje su namijenjene mladima raznih dobnih skupina.

Susreti s umjetnicom i radionice održat će se u Galeriji Luka, Istarska 30, Pula:
u utorak 3.2.2015 u 12h
u srijedu 4.2.2015 u 13h

Ulaz slobodan. Molim prijavite se 098 46 47 41 ili samo dođite! Potrebno je donijeti što više već korištenih plastičnih vrećica! i

Radionice se održavaju u okviru projekta Dijete u galeriji i platforme MARTA, edukativne platforme HDLU Istre za umjetnički razvoj mladih.

 

 

Zahvale na posudbi radova i suradnji: Slavica Marin; Galerija Marin

Izložba je realizirana sredstvima i uz potporu: Grada Pule, Istarske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Fabrike d.o.o. i Ara Electronic

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.