BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

Svilar, Rajko

Rođen 1951. u Slavonskom Brodu, gdje je završio osnovnu školu, a potom gimnaziju. Diplomirao je grafiku u klasi prof. mr. Josipa Butkovića na odsjeku likovne umjetnosti P.F. u Rijeci.

Pored Slavonskog Broda, u kojem je proveo četrdeset godina života, živio je, radio i djelovao u Osijeku, Zagrebu i Rijeci. Od 1993. živi i radi u Rovinju kao samostalni umjetnik.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre – Pula i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika Zagreb. Samostalno i skupno izlaže na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Učesnik je domaćih i međunarodnih likovnih kolonija. Za svoj umjetnički rad dobio je više prestižnih nagrada i priznanja. Njegovi radovi nalaze se u mnogim muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama poznatih javnih ličnosti (glumci, sportaši, političari, crkveni dostojanstvenici), među kojima su Papa Ivan Pavao II, Vatikanski protokol, Papinski Nuncij u R.H., princ Albert II od Monaca, Charity Amade Monaco, Predsjednik Republike Hrvatske, Premijerka Republike Hrvatske, Peter Gilmor (prvi skiper svijeta), J. B. Tito – muzej 25. Maj, Dragutin Tadijanović, Rukometna reprezentacija Hrvatske, Vaterpolo reprezentacija Hrvatske i Italije te mnogi, mnogi drugi.

Pored slikarstva i grafike bavi se likovno-prostornim oblikovanjem i grafičkim dizajnom. Autor je vizualnog grafičkog identiteta Grada Rovinja, pa su po njegovim likovnim rješenjima realizirani i u praksi primijenjeni: Grb Grada Rovinja, Zastava, Svečani stijeg, gradska plaketa, medalja, diploma i dr.

Živi i radi u Rovinju.

Atelier:
Grisia 48,
52210 Rovinj
052/830-995

Crkva Sv. Nikole,
Trg brodogradilišta,
52210 Rovinj
svilar.jelena@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.