BETA
kontakt
E-obavijesti
ENGLISH

Recentne Izložbe

Vijesti

TANJA DABO, LETRICIJA LINARDIĆ, MAJA ROŽMAN / POLAZIŠTE

 

 

26. 5. 2017. – 12. 6. 2017.

Galerije Luka i MUL, Istarska 30, Pula

Otvorenje 26. 5. 2017., u 20 sati

Zajednička izložba triju autorica. Svaka autorica izlaže po jedan rad. Svi radovi su instalacije realizirane u različitim tehnikama.

Dabo: „Lanjski snijeg“, instalacija (10 kugli sa snijegom, 20 fotografija), 2010. Tijekom svog života spremni smo drugoj osobi izgovoriti mnoge velike riječi. Spremni smo dati obećanja koja, čak i uz našu najveću želju i čvrstu odluku, ne možemo ispuniti. Naša priroda nije takva. Čovjekove emocije, čovjekova volja, čovjekove odluke nisu postojana stvar, mi nismo stroj koji radi prema zadanim parametrima i ne odstupa od njih… Nešto se desi, ili se čovjek naprosto promijeni, a obećanja postanu lanjski snijeg. Onda život ide dalje, nova obećanja…koja opet tako lako postanu lanjski snijeg. (iz tekasta autorice). T. Dabo se predstavlja još i radovima: „Oprost“, „Nelagoda, tjeskoba“ te „Arhiv: Večer“.

Linardić: „Otisci sjećanja“, Rad je projekt koji je nastao u 2015. godini. Dugi niz godina se bavim grafikom i istražujem mogućnosti i granice medija. U ovom radu propitujem pojam i funkciju matrice koja je bit umjetnosti grafike.

Rožman: “Disappearing Cities”, serija crteža, 2014.-2016. Serija “Disappearing Cities” je svojevrstan dnevnik višeslojnih crteža koji bilježe moja kretanja u određenom gradu. Svaka ulica/put kojim sam prošla kroz pojedini grad (uvijek u periodu od 5 dana) pažljivo sam zabilježila/mapirala; te bilješke bez jasno naznačene mape ostavljaju dojam apstraktnog crteža.

 

Tanja Dabo rođena je 1970. godine.

  1. Završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu.
  2. Završava studij Likovne kulture na Pedagoškom fakultetu u Rijeci.
  3. magistrira na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani

Od 1992. dodatno se obrazuje na više stručnih radionica u Hrvatskoj i inozemstvu (grafika, fotografija, film).

Od 2000. do 2009. radi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Od 2009. do danas radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Od 1993. godine izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, kustoskim projektima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, natječajnog i pozivnog karaktera. tanja.dabo@ri.t-com.hr

Letricija Linardić rođena je  1971. godine. Diplomirala je 1997. likovnu kulturu na Pedagoškom fakultetu u Rijeci te stekla zvanje profesor likovne kulture. Godine 2003. magistrira na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani te je stekla zvanje magistra umjetnosti.

Stručno se usavršavala u različitim vizualnim medijima. Godine 2004. U Njemačkoj, Berlin završila Mobile Academy, film, pod vodstvom Johannes Hedinger / Com&Com, Switzerland te Harun Farocki, Germany i Hartmut Bitomsky, USA., 2002. završila Školu medijske kulture, specijaliziranu školu za kameru i snimanje u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.

Od 1999. do danas radi na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, na katedri za Grafiku. Kontakt: letricija.linardic@apuri.hrletricija@gmail.com; www.letricija.wix.com/letricijalinardic

Maja Rožman je rođena 1981. godine u Zagrebu, Hrvatska. Diplomirala je 2006. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Kao stipendistica CEEPUS-a i KulturKontakta studirala je na Akademijama likovnih umjetnosti u Poljskoj, Austriji i Mađarskoj, a kao resident artist boravila u Francuskoj (Cité Internationale des Arts, Paris), Italiji (CreArt Network, Genoa),  Austriji, (KulturKontakt, Vienna;  Cultural City Network Graz), Turskoj (Platform Garanti Contemporary Art Centre, Istanbul) i Nizozemskoj (KunstenaarsLogies, Amersfoort). Od 2004. godine se kontinuirano pojavljuje na likovnoj sceni te sudjeluje na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je više nagrada i priznanja, od kojih se ističu nagrade Essl Award i VIG Special Invitation iz 2011. godine te nagrada HDLU-a na 6. hrvatskom trijenalu grafike iz 2012. Živi u Zagrebu, gdje radi kao asistentica na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti. Kontakt:  www.majarozman.com

 

Izložba je realizirana sredstvima i uz potporu: Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Fabrike d.o.o. i Are electronic

 

Nosilac projekta: HDLU Istre, + 385 98 46 47 41, hdlu.istre@inet.hr,  www.hdluistre.hr

Svi materijali na ovim stranicama u vlasništvu su HDLU-a Istre ako nije naznačeno drugačije i ne mogu se koristiti bez pismenog pristanka autora/ice ili HDLUa.